Back to top

Pomponio Costruzioni Blog

Помага ли Castor Oil запек?

Помага ли Castor Oil запек?

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

запек се отнася до затруднения при преминаването на изпражнения. Налични са широк спектър от естествени и конвенционални лечения, а рициновото масло е един мощен вариант за разхлабване на упорити изпражнения.

Касторското масло е маслото на завода за рицинор. Маслото е бледожълто и се предлага в повечето аптеки и магазини за здравословни храни. Производителите понякога го използват за производство на сапуни, восъци и лакове, пластмаси, бои и лекарства.

Според статия от 2014 г. в настоящите мнения за лечение в гастроентерологията, приблизително 35 милиона души изпитват запек в Съединените щати.

За хората, които редовно изпитват запек, рициновото масло е естествено лечение с ниска цена, което го прави привлекателна алтернатива на някои по-скъпи лекарства. Съществуват обаче специфични начини да използвате маслото безопасно и рискувате да се има предвид.

Как работи рициновото масло?

Касторското масло е стимулиращо слабително. Според Американската академия на семейните лекари стимулантните слабителни причиняват да се движат червата, да се притискат и да се свиват по -силно, отколкото обикновено.

Това означава, че когато човек пие маслото, това стимулира червата да се движи Повече ▼. Това увеличено движение насърчава изпражненията да преминат през червата и извън ректума.

Използването на стимулантни слабителни за продължителни периоди в крайна сметка може да доведе до правилно мускулите на червата. Поради тази причина използвайте рициново масло като облекчение на запека пестеливо. Вместо това опитайте да използвате други естествени помощни средства за омекотяване на изпражненията, като зехтин.

Въпреки че рициновото масло може да облекчи запека, това също може да причини гадене и повръщане като страничен ефект. Всеки, който взема рициново масло за запек, трябва да бъде предпазлив, тъй като е възможно те да станат гадни.

Дозировка

хората описват много отчетливия вкус на рициново масло като подобен на петролното желе.

Маслото е много гъсто, което затруднява преглъщането. Някои производители добавят рициново масло към други препарати, за да улеснят пиенето.

Всеки, който планира да вземе препарати за рициново масло за запек, винаги трябва да чете етикета, за да се увери, че приемат правилната доза. Типичната доза може да бъде около 15 милилитра (ml), което е равна на около половин унция или 3 чаени лъжички.

Някои хора смесват рициново масло с друга течна или ароматизирана напитка, за да противодействат на силната миризма и аромата, Включително:

 • Плодов сок
 • Мляко
 • Безалкохолна напитка
 • Вода

Колко време отнема на рициновото масло?

Касторското масло обикновено причинява движение на червата за 2 до 3 часа. Въпреки това, може да отнеме до 6 часа, за да се работи за някои хора.

Поради забавените ефекти на рициновото масло, избягвайте да го приемате преди лягане.

Касторското масло не е подходящо за Определени групи хора, тъй като при някои обстоятелства може да представлява риск за здравето.

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) класифицира рициновото масло като вид лекарства, които могат да навредят на плода или да причинят вродени аномалии Една жена взема рициново масло по време на бременност.

За бременните жени рисковете от приемането на рициново масло далеч надвишават ползите от приемането му.

Хората със следните симптоми също трябва да избягват рициново масло :

 • Ректално кървене
 • Силна, внезапна болка в стомаха
 • Симптоми на апендицит
 • Симптоми на блокиран черва, като например Невъзможността за преминаване на газ и повръщане
 • повръщане

Хората трябва да използват само силни лаксативи, като рициново масло, като краткосрочно решение за запек. Вземането на рициново масло за подпомагане на всяко движение на червата може да има сериозни усложнения.

В тежки случаи червата могат да спрат да функционират, което може да доведе до дългосрочно запек.

Други странични ефекти на Дългосрочната употреба може да включва:

 • Твърде малко калий в тялото
 • Загуба на основни хранителни вещества поради бързо движение на изпражненията
 • Мускулна слабост
 • Подуването на червата

Хората, които изпитват тези странични ефекти, трябва да спрат незабавно да приемат рициново масло и да търсят лечение.

предупреждения за деца и бебета

Децата, по -млади от 6 -годишна възраст, не трябва да приемат рициново масло.

Винаги говорете с педиатър, преди.

Докато рициновото масло може да помогне за намаляване на запека, често има по -безопасни и нежни методи, особено за децата. Примерите включват добавяне на повече фибри в диетата или приемане на омекотител за изпражнения.

Децата също могат да изпитват безпокойство около движението на червата или да отидат в банята на обществени места, докато се развиват. Ако запекът има психологически причини, лечението на основното състояние става толкова важно, колкото лечението на симптомите на запек.

кога да види лекар

човек, който е преживял запек повече от седмица, трябва да бъде повече потърсете медицинска помощ. Лекар може да работи за идентифициране на възможните основни причини за запек и препоръчва най -добрия начин за лечение.

запекът може да бъде част от група симптоми, които сигнализират за медицинска спешна ситуация, като блокирано черво. Когато това се случи, изпражненията спира да се движи и пътува обратно нагоре по червата, което може да причини сълза в червата.

блокираното черво също причинява много неудобни симптоми, като подуване на корема и болки в стомаха. Симптомите, които изискват спешно внимание от лекар, включват:

 • кървене от устата или ректума
 • Объркване
 • Гадене, което не разрешава
 • Внезапна, необяснима мускулна слабост

Докато запекът е често срещан, той не трябва да бъде постоянен. Активността на червата обикновено се връща към нормалното си след коригиране на диетата или приемане на лекарство.

Предотвратяване на запек

Има много промени в начина на живот, които човек може да направи, за да предотврати запека. За да насърчите редовна, гладка функция на червата, опитайте:

 • Увеличаване на приема на хранителни фибри: човек трябва да консумира между 25 и 31 грама фибри на ден, според Националния институт за диабет и Храносмилателни и бъбречни заболявания. Диетичните източници на фибри включват боб, пълнозърнести зърнени култури и хляб, плодове и зеленчуци.
 • Пиенето на много вода: водни групи от изпражнения, което ги прави по-лесни за преминаване и стимулиране на движението на червата.
 • Упражненията редовно: правенето на 30 минути разходка всеки ден или просто ставане и движение наоколо може да насърчи движението в червата, намалявайки запека.
 • Никога не пренебрегвайте желанието да премине изпражнения: хората трябва да позволят себе си достатъчно време, за да имат движение на червата, без да се напрягат.

Други лечения

Касторското масло е едно от многото лаксативни лекарства за запек. Примерите за други лекарства включват:

 • Основни формиращи средства, като фибервер или метамуцил
 • Любица, които улесняват предаването на изпражненията, като флотските клизми
 • осмотични средства, като мляко от магнезия или миралакс
 • омекотители на изпражненията, като Colace

Ако запекът е тежък и води до блокирано черво, операцията може да бъде тежка необходимо.

Лекарите ще изпробват много различни методи, включително рициново масло, за да предотвратят състоянието да станат по -сериозни.

Извличане

запек е широко разпространено оплакване на червата Това може да накара човек да изпита дискомфорт и болка при преминаване на изпражнения. Касторското масло е мощно слабително, което човек може да използва пестеливо за лечение на постоянни симптоми, които не реагират на по -меко лечение.

Маслото има силен аромат, така че производителите често го смесват с други съставки, а хората често Смесете го с вода или ароматизирана течност, за да улесните пиенето. Говорете с лекар за правилната доза и най -сигурните препарати за рициново масло, които да използвате.

Жените, които са бременни, и деца под 6 години не трябва да използват рициново масло.

Най -добрият начин За да се предотврати запек, означава да консумирате добро количество фибри и вода всеки ден и да се упражнявате редовно.

Има селекция от рициново масла, достъпна за закупуване онлайн.

Q:

Кои други масла могат да помогнат за запек?

a:

Понякога хората могат да използват минерално масло за облекчаване на запека, но трябва да избягват да uromexil forte измама го използват редовно. Зехтинът може да бъде полезен за намаляване на запека и хората могат да го консумират в малки количества ежедневно като част от редовния си хранителен прием.

Отговорите представляват мнението на нашите медицински експерти. Цялото съдържание е строго информационно и не трябва да се счита за медицински съвети.

 • Синдром на раздразненото черво
 • Стомашно -чревна/гастроентерология
 • Допълнителна медицина/алтернативна медицина

Медицинските новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents