Back to top

Pomponio Costruzioni Blog

Care este diferența dintre partea B și Medicare Partea D?

Care este diferența dintre partea B și Medicare Partea D?

Medicare Partea B acoperă costurile referitoare la diagnosticul și tratamentul afecțiunilor medicale. Medicare Partea D acoperă medicamentele pe bază de rețetă. Reguli specifice se aplică de obicei ambelor.

Medicare este acoperirea de asigurare a guvernului federal pentru cei cu vârsta de 65 de ani și peste sau cu anumite afecțiuni medicale. Pachetele Medicare au diferite părți care acoperă diverse aspecte ale tratamentului medical. Părțile B și D sunt exemple ale acestei acoperiri.

Acest articol va explica diferențele dintre partea B și partea D Medicare, inclusiv cele referitoare la costuri și acoperire.

Putem folosi câțiva termeni din această piesă care pot fi de ajutor pentru a înțelege atunci când selectăm cel mai bun plan de asigurare:

 • Deductibil: Aceasta este o sumă anuală pe care o persoană trebuie să o facă Petreceți din buzunar într-o anumită perioadă de timp înainte ca un asigurător să înceapă să-și finanțeze tratamentele.
 • Coasigurare: Acesta este un procent din costurile de tratament de care o persoană va avea nevoie să se auto-finanțeze. Pentru Medicare Partea B, aceasta se ajunge la 20%.
 • Copayment: Aceasta este o sumă fixă ​​în dolari pe care o persoană asigurată o plătește atunci când primește anumite tratamente. Pentru Medicare, acest lucru se aplică de obicei medicamentelor cu prescripție medicală.

Care sunt piesele Medicare?

Medicare are patru părți, care se numesc A, B, C și D .

 • Partea A: Această parte acoperă îngrijirea internării, îngrijirea ospiciului, unele costuri de sănătate la domiciliu și reabilitare și servicii de asistență medicală calificată. Partea A face parte din Medicare Original.
 • Partea B: Această porțiune a Medicare acoperă serviciile medicale, cum ar fi vizitele medicului, echipamentele medicale durabile și selectarea medicamentelor pe bază de rețetă. O persoană poate obține partea B prin Medicare originală și poate plăti prima guvernului federal.
 • Partea C: Dacă o persoană optează pentru partea C, numită și Medicare Advantage, o companie de asigurări private va îndeplini beneficiile părții B . Un plan Medicare Advantage trebuie să acopere tot ceea ce acoperă Medicare original și, de obicei, oferă servicii suplimentare.
 • Partea D: Această parte acoperă medicamentele pe bază de rețetă. Guvernul federal impune ca toate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și mai mult să aibă o acoperire a medicamentelor pe bază de rețetă egală cu polița de bază pe care o oferă companiile de asigurări. Companiile private administrează planuri de piesă D.

Ce este Medicare Partea B?

Medicare Partea B acoperă majoritatea vizitelor și serviciilor medicului, precum și echipamente medicale durabile, cum ar fi un scaun cu rotile, cârje sau alte dispozitive de asistență. De asemenea, acoperă unele medicamente pe care partea D nu le acoperă, cum ar fi următoarele:

 • antigene pe care un medic le pregătește de obicei
 • factori de coagulare a sângelui
 • Droguri injectabile sau infuzate
 • Agenți de stimulare a eritropoiezei, pe care medicii îl folosesc în mod obișnuit pentru a trata bolile renale în stadiu final (ESRD)
 • Medicamente imunosupresive
 • Medicamente injectabile pentru osteoporoză
 • Imunoglobulină intravenoasă la domiciliu
 • Medicamente orale pentru ESRD
 • Nutriție parentală și enterală pentru hrănirea IV și tub
 • vaccinuri

Partea B poate acoperi alte medicamente, iar o persoană își poate verifica beneficiile pentru informații despre un medicament specific.

Ce este Medicare Partea D?

Medicare Partea D Oferă o gamă largă de beneficii legate doar de medicamentele pe bază de rețetă. Planurile trebuie să ofere o listă, cunoscută sub numele de formular, a medicamentelor pe bază de rețetă. Un formular trebuie să acopere cel puțin două medicamente în fiecare categorie prescrisă în mod obișnuit. Exemple de aceste categorii includ medicamente pentru tratarea tensiunii arteriale, iar cele pentru diabet.

formulare au de obicei niveluri, medicamentele generice fiind cele mai puțin costisitoare și medicamente cu premiu sau de marcă care costă cel mai mult.

Partea B vs. comparația din partea D

Atât partea B, cât și partea D joacă un rol esențial în protejarea sănătății adulților în vârstă și a celor care trăiesc cu un handicap. Medicare negociază costurile medicale aprobate pentru a ajuta la prevenirea prețurilor nedrepte de către furnizorii medicali.

Acoperire: Partea B vs. Partea D

Există diferențe în acoperirea pe care fiecare dintre cele patru planuri ale Medicare le oferă. Tabelul de mai jos arată diferențele dintre partea B și partea D:

https://produsrecenzie.top/wortex/

Costuri: Partea B vs. Partea D

Costurile pentru partea B și partea D variază în funcție de Pe plan și opțiuni.

Partea B

O persoană trebuie să plătească o primă lunară pentru Medicare Partea B. Primele se schimbă de obicei în fiecare an, dar pentru 2021, prima standard este de 148,50 USD .

În plus, partea B are un 2021 deductibil de 203 USD. O monedă de 20% pentru majoritatea serviciilor aprobate de Medicare se va aplica după ce o persoană a plătit deductibilul. Coasigurarea se aplică anumitor servicii, inclusiv vizitele medicului și medicamentele pe bază de rețetă.

Partea D

Pe măsură ce companiile de asigurări private administrează planuri din partea D, costurile variază în funcție de plan și locație. Unele planuri oferă o acoperire completă a medicamentelor pe bază de rețetă. În 2021, prima medie a Partea D lunară este de 33,06 USD, ceea ce reprezintă o creștere de 1% față de 2020, potrivit Kaiser Family Foundation.

Medicare Advantage și partea D

O persoană poate Alegeți un plan D ca parte a unui pachet Medicare Advantage. Companiile de asigurări private oferă planuri Medicare Advantage, ceea ce duce la diferite beneficii și costuri în rândul planurilor. Costurile pot include prima lunară, deductibilele, copagamentele și coinsuranțele.

Eligibilitate și înscriere: Partea B vs. Partea D

Nu toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani trebuie să aibă Medicare. Unii oameni pot continua să lucreze și să aleagă să folosească asigurarea de sănătate a angajatorului sau asigurarea soțului lor. În aceste cazuri, o persoană trebuie să trimită documentație către Centrele pentru Medicare & Medicaid Services (CMS) pentru a arăta că au o acoperire de asigurare medicală adecvată.

Dacă o persoană nu mai este eligibilă pentru asigurarea de sănătate a angajatorului sau a soțului lor, se pot califica pentru o perioadă specială de înscriere în timpul căreia ei sunt în continuare capabili să se înscrie pentru acoperirea Medicare.

O persoană ar trebui să se înscrie în piesele Medicare B și D atunci când sunt eligibile pentru prima dată. Așteptarea până după perioada inițială de înscriere (IEP), care se încheie la 3 luni după luna în care o persoană împlinește 65 de ani, ar putea duce la penalități suplimentare pentru primele lunare.

Spre deosebire de unele planuri de asigurare privată, Medicare acceptă toate persoanele care se califică fără a lua în considerare condițiile de sănătate preexistente.

Ajutor suplimentar

O persoană care îndeplinește criteriile cu venituri mici Medicare se poate califica pentru ajutor suplimentar. Programul de ajutor suplimentar oferă sprijin financiar celor care ar putea avea nevoie de asistență pentru a plăti medicamentele pe bază de rețetă.

Rezumat

Partea B și partea D sunt două piese Medicare care îi ajută pe beneficiari să își plătească costurile de asistență medicală.

Medicare Partea D plătește pentru majoritatea medicamentelor la domiciliu, în timp ce Medicare Partea B plătește, în general, pentru medicamentele pe care o persoană le primește la un birou de medic, spital sau centru de perfuzie.

Partea B plătește și pentru servicii suplimentare, cum ar fi vizitele medicului și unele proceduri medicale.

Informațiile de pe acest site vă pot ajuta să luați decizii personale cu privire la asigurare, dar nu este destinat să ofere sfaturi cu privire la achiziționarea sau utilizarea oricăror produse de asigurare sau de asigurare. Healthline Media nu tranzacționează în niciun fel activitatea de asigurare și nu este autorizată ca companie de asigurări sau producător în nicio jurisdicție din SUA. Healthline Media nu recomandă și nu susține niciun terț care poate tranzacționa activitatea de asigurare.

 • Asigurări de sănătate / Asigurări medicale
 • Medicare / Medicaid / Schip
 • Farmacie / Farmacist
 • Îngrijirea primară

Știri medicale de astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Servicii medicale cuprinzătoare Acoperire limitată Alegerea alegerii dintre Furnizori Prețuri cu costuri reduse Deductibile Opțiuni de plan
Partea B Da da da nu nu nu
PARTEA D NU NU NU DA DA da